Тадеуш Станєвський – талановитий польський педагог, автор спогадів про Луцьку чоловічу гімназію - Костюк, Михайло (Літопис Волині, 2017)
Аналізуються основні етапи біографії, педагогічного і творчого шляху уродженця Волині, талановитого польського педагога та організатора освіти у міжвоєнній і повоєнній Польщі Тадеуша Станєвського. Подана загальна характеристика його спогадів про навчання у Луцькій чоловічій гімназії впродовж 1898–1902 рр.