Організація туристично-екскурсійного обслуговування осіб із вадами зору - Трофімук-Кирилова, Тетяна; Здрок, Ярослав (Літопис Волині, 2017)
У статті проаналізовано закордонний та вітчизняний досвід організації туристично-екскурсійного обслуговування осіб із порушенням зору. Встановлено, що залучення незрячих та слабозорих людей у сферу туристичних та екскурсійних послуг є важливим напрямом їх соціальної адаптації. Розглянуто основні вимоги щодо організації екскурсій для такої категорії екскурсантів. Звернено увагу на основні етапи проведення екскурсій для осіб із дефектами зору. Розкрито особливості використання методичних прийомів розповіді при проведенні екскурсій для осіб з інвалідністю по зору.