Леся Українка - вічна боротьба за Україну - Лащук, Людмила; Бондарчук, Ірина (Літопис Волині, 2016)
У статті розкрито деякі аспекти життя та творчого надбання Лесі Українки, показане використання цих знань педагогами на уроках історії, української мови та літератури, у позашкільній, позанавчальній роботі. Обгрунтовано патріотизм славетної землячки через призму її віршів. Відзначено важливу роль Лесі Українки в національно-патріотичному вихованні школярів.