З’їзд європейських монархів у Луцьку та справа коронації Вітовта в 1429-1430 рр. - Шабала, Богдан (Літопис Волині, 2016)
У статті проаналізовано перебіг головних подій, пов’язаних із намірами литовського Вітовта здобути королівський титул і корону та перетворити Велике князівство Литовське в окреме незалежне. Основну увагу приділено подіям з’їзду європейських монархів у Луцьку (1429 р.) та боротьбі між прихильниками й опонентам коронації після з’їзду.