Вірчий княжий знак з околиць літописного міста Перемиль - Бондаренко, Геннадій; Гулько, Геннадій; Кальков, Антон (Літопис Волині, 2019)
У статті зроблено первинний аналіз випадково знайденого княжого вірчого знака часів Київської Русі. У зв’язку з вивченням цього матеріалу обговорюється питання хронології знахідки, інших сфрагістичних та історичних аспектів проблеми. Особливу увагу приділено версіям особистої приналежності цієї геральдичної підвіски та причини потрапляння її на територію Волині. Аналізуються особливості зображення на вірчому знакові різновидностей тризуба, що мали застосування в Київській Русі у перші десятиліття XI ст. Стаття вводить у науковий обіг унікальний предмет тієї доби, виявлений нещодавно в нашому краї.