Поховання тшинецько-комарівської культури як індикатор соціальних змін - Охріменко, Григорій; Локайчук, Світлана; Скляренко, Наталія (Літопис Волині, 2017)
У статті подано інформацію про поховальні (підкурганні) пам’ятки тшинецько-комарівської культури на Волині, Поділлі та Подністров’ї в пізній період доби бронзи. Значна кількість багатих поховань показує соціальну диференціацію, протодержавні еволюційні процеси, а також свідчить про віддалені торгові зв’язки населення згаданих територій в кінці ІІ тис. до н. е.