Пам’ятки археології XVI–XVIII ст. у межах Луцького району - Верба, Тарас (Літопис Волині, 2017)
У статті подано характеристику пам’яток археології XVI–XVIII ст. у межах Луцького району, висвітлено їх інформаційний потенціал, проблеми пов’язані з ними, проведено порівняння інформації, отриманої у результаті історичних та археологічних досліджень на основі міждисциплінарного підходу. При дослідженні зроблено спробу взаємодоповнення писемних джерел археологічними і навпаки.