Топографія міста Володимира ХІІІ–XVІІІ ст.: історико-топонімічний аспект - Петрович, Валентина; Петрович, Ігор (Літопис Волині, 2017)
У статті досліджено історичну топографію одного з найдавніших і найбільших міст Волині – Володимира ХІІІ–ХVIII століття. На основі проаналізованих матеріалів прослідковано історію становлення та розвитку міста, наведено характеристику оборонних укріплень, окремих соціально-топографічних частин міста та пам’яток культової архітектури. Встановлено, що важливу інформацію стосовно історико-соціальної топографії Володимира несуть топоніми.