Сучасна польщизна Тернопільського краю на сторінках «Monitora Wołyńskiego» (2014–2017 рр.) - Гарбарук, Альона (Літопис Волині, 2017)
У статті зібрано результати опрацювання випусків газети «Monitor Wołyńskі» за 2014–квітень 2017 рр. Проаналізовано матеріали про тернопільських поляків та функціонування їхніх новочасних громадських об’єднань. Виокремлено вектори діяльності полонійних організацій, розглянуто конкретні проекти за їхньої ініціативи або участі. Окрему увагу приділено напрацюванням двох найбільш потужних польських національних товариств в області – Товариству відродження польської культури ім. Юліуша Словацького в м. Кременець та Польському культурно-освітньому товариству Тернопільської області в м. Тернопіль.