Локалізація бойових дій 8-ї армії на території Волинської губернії під час наступальної операції Південно-Західного фронту влітку 1916 р. - Дем’янюк, Олександр (Літопис Волині, 2016)
Волинська губернія під час Першої світової війни стала місцем бойового зіткнення ворожих армій: російської, з одного боку, німецької та австро-угорської - з іншого. Тут упродовж чотирьох років тривали бойові дії різної інтенсивності, випробовували новітню зброю, застосовували хімічні засоби знищення живої сили супротивника. Перебіг подій Першої світової війни на Волині нерозривно пов’язаний із 8-ю російською армією, яка в складі Південно-Західного фронту воювала тут. Проаналізовано бойовий шлях її підрозділів на території сучасної Волинської області й суміжних із нею теренів під час Брусиловського прориву влітку 1916 р.