ЗАРУБІЖНА ПРАКТИКА ВИКОРИСТАННЯ КОУЧИНГУ В ДІЯЛЬНОСТІ СЛУЖБОВЦІВ ПОЛІЦІЇ - Таргоній, Анна (Літопис Волині, 2023)
Постановка проблеми й обґрунтування її актуальності. Сучасні дослідження у сфері підвищення компетентності та професійної підготовки правоохоронців підтверджують необхідність використання нових технологій та інструментів, які б відповідали сучасним викликам і змінам у суспільстві. Високий рівень складності та відповідальності професійної діяльності службовців Національної поліції України вимагає висококваліфікованих працівників правоохоронних органів. Чим вищою та якіснішою буде їхня кваліфікація, тим ефективнішими будуть результати правоохоронної діяльності. Проблема полягає в тому, що натепер в Україні не приділяється належна увага професійній підготовці службовців Національної поліції у сфері розвитку їхньої психічної стійкості за допомогою коучингових інструментів. Немає культури створення підтримувального та заохочувального середовища, у якому працівник правоохоронного органу міг би стимулювати свої розумові процеси для пошуку нових методів взаємодії із громадянами та суспільством загалом. Мета дослідження полягає в аналізі провідних європейських практик, здійсненому на конкретних прикладах, для їх подальшого впровадження у професійну діяльність службовців Національної поліції України. Методологія визначається твердженням про високоефективну особистість, яка перебуває у процесі постійного розвитку. У статті наведено статистичні дані, які показують важливість комунікації для правоохоронців. У процесі дослідження було застосовано метод порівняльного аналізу, соціологічний метод, метод індукції та дедукції. Результати дослідження демонструють необхідність застосування коучингу в діяльності службовців Національної поліції України, що сприятиме ефективному виконанню покладених на них завдань щодо захисту прав громадян, забезпечення правопорядку та протидії злочинності.