Дирхеми X століття у скарбі з села Доросині - Гулько, Геннадій (Літопис Волині, 2017)
У статті проведений комплексний аналіз частини випадково знайденого скарбу – арабських дирхемів VIII – X ст. В зв’язку з вивченням цього матеріалу обговорюється питання хронології монет, інших нумізматичних та історичних аспектів проблеми. Особливу увагу приділено версіям надходження та використання на території Волині дирхем Арабського халіфату. Стаття вводить в науковий обіг монетну складову одного з небагатьох скарбів X століття, виявлених у нашому краї.