Опис герба Жидичинської ОТГ (Волинська область) - Хамежук, Іван (Літопис Волині, 2019)
У питанні геральдики ОТГ слід користуватись законом «Про місцеве самоврядування в Україні». Закон визначає поняття територіальної громади: «територіальна громада – жителі, об‟єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об‟єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр» Як відомо, символіка герба має відображати одну або кілька особливостей поселення (наприклад, його назву, причини розвитку, специфічних місцевих представників фауни і т. д. Цей закон поширюється на всі територіальні громади України, у тому числі і об„єднані. У законі є відповідна стаття, що регулює питання символіки власне територіальних громад. Територіальні громади у цьому процесі є головним рушієм змін. Вони перші починають жити в умовах позитивної конкуренції за внутрішні та зовнішні ресурси і їхня впізнаваність для потенційних інвесторів є дуже важливою. Тому формування символіки громад має бути спрямоване, як в середину громади – ми єдині, ми одна сім„я , так і на зовні – ми відкриті для світу, ми кращі, тут можна працювати, сюди можна інвестувати, тут престижно та комфортно жити".Представлено проєкт герба і прапора Жидичинської ОТГ Волинської області. Подаються описи символів та зображення герба. Вказано, що у прапорі є бажанним використанням кольорів герба, або його окремих елементів. Саме за цими критеріями був розроблений прапор Жидичинської громади. Таке використання дасть змогу органічно поєднувати ці два символи адміністративно-теріторіальної влади у практичному використанні. Додатково прапор доповненний білою смугою, що означає річку. Відповідно до сучасних вимог і традицій вексилології прапор населеного пункту, або громади має аналогічне (дзеркальне) зображення з обох сторін прапорного листа.